Es cancel·la el campament d'estiu 2020

Comunicat oficial del Centre
04/06/2020

Xàtiva, 4 de juny de 2020

A estes altures, un any qualsevol, estaríem fent la reunió de pares i obrint l'inscripció del Campament d'Estiu a tots els xiquets i xiquetes de Xàtiva (i la contornà) per a omplir les places que quedaren vacants.

Enguany teníem concedit el Campament 'Pola de Gordón' a León, però la declaració de l'estat d'alarma a tot el territori espanyol va paralitzar tot el procediment quan encara no havíem realitzat ni la reserva de les places.

Per tal de prendre decisions de cara al campament d'enguany teníem tres importants variables a tindre en compte: 

  • La normativa i legislació respecte la mobilitat de les persones i de la realització activitats juvenils en fase de desescalada.
  • La decisió de la Junta de Castilla y León respecte a seguir amb els procediments iniciats a principi d'any i concedir (o no) les seues instal·lacions públiques per a l'organització d'activitats juvenils.
  • Una vegada resoltes les dos parts principals, i depenent de la situació i del marge de maniobra que ens queda com a associació, decidir en conseqüència.

En primer lloc, ja n'hi ha una Ordre Ministerial sobre com es podran dur a terme els campaments i les activitats d'oci i temps lliure, tant en fase 3 de desescalada com en la futura situació de 'nova normalitat'. Hi ha també un esborrany de mesures de seguretat que s'han proposat als governs autonòmics per tal de ser desenvolupades.

Podeu consultar la notícia ACÍ>> i ACÍ (resumida)>> les recomanacions de seguretat AÇÍ>> i ACÍ>>

Són documents llargs de resumir, però ho podem fer dient que van a exigir-se una sèrie de mesures de prevenció sanitària, per una banda, lògiques però per altra, molt poc compatibles amb el que suposa la realització d'una activitat juvenil tal i com nosaltres l'entenem.

Per altre costat, esta mateixa setmana s'han posat en contacte directament amb nosaltres des de la Junta de Castilla y León per tal d'informar-nos que, com la gran majoria dels grups que tenien concedida alguna instal·lació han cancel·lat les activitats previstes, la xarxa d'instal·lacions juvenils de Castilla y León (almenys els campaments) no obrirà durant l'estiu de 2020.

La segona notícia ens porta a cancel·lar definitivament el Campament d'Estiu previst, però la primera (la 'nova normalitat' prevista) ens porta també a descartar qualsevol altre intent de realització de campament en altres instal·lacions privades o més pròximes. Estos darrers mesos ens han preparat, en certa mesura, per reconèixer que tot allò esdevingut esta primavera sobrepassa la nostra voluntat i capacitat de decisió, veient-nos obligats a renunciar a moltes coses.

Segons vagen evolucionant les notícies no descartem que, a mode de desagravi, puguem en algun moment d'este estiu realitzar alguna activitat, excursió o quedada per a passar el dia junts.

Donat el cas, ja vos avisaríem amb suficient antel·lació pels mitjans habituals (Web, Instagram i Telegram). De la mateixa manera, anirem donant-vos informació al voltant de l'inici del nou curs i les condicions del nostre retorn a les activitats, les quals dependran en gran mesura del que s'establisca per al funcionament del curs escolar 2020-2021.

Volen donar-vos les gràcies a tots: xiquetes, xiquets, pares i mares pel vostre recolzament, i per seguir acompanyant-nos durant esta llarga i anòmala situació que prompte esperem siga un mal record; que el COVID-19 siga només un element més d'un dels nostres ral·lis de detectius i que recordem la "nova normalitat" com un 'palabro' que no va ser digne ni d'apareixer al Diccionari de la RALA.

 

Feliç estiu. Ens veiem prompte.

L'equip de monitors